Papier

Wij werken samen aan een beter milieu!

Voorspellingen over “paperless offices” als gevolg van de digitalisering zijn achterhaald. We printen meer dan ooit en papier wordt in al zijn gebruiksvormen meer en meer toegepast. De vraag naar papier groeit nog altijd en een zeer groot gedeelte van onze totale afvalstroom bestaat dan ook uit papier. Rijnmond Milieu heeft zich gespecialiseerd in de inzameling van oud papier omdat dit rechtstreeks een bijdrage levert aan een beter milieu. Dit past in onze filosofie, want het gaat om onze toekomst en die van onze achterkleinkinderen. Papier is bij uitstek geschikt voor hergebruik en door papierrecycling gaan we onnodige ontbossing tegen. Een aantal van onze kraak-perswagens is speciaal uitgerust voor de inzameling van oud papier. Door papier en karton te scheiden ontlast u het milieu en kunt u fors besparen op uw afvalkosten!

Wat hoort niet bij oud papier:
  • Nat en vuil: sanitair papier (zakdoekjes, luiers, keukenpapier, toiletpapier)
  • Plastic : plastic hoesjes om folders, zuivel-, sap-, en drankverpakkingen, stucfolie, plastic (draag)tassen, enveloppen met noppenfolie, piepschuim (EPS).
  • Diversen : zichtmappen , ordners met plastic kaft, carbonpapier, gebitumineerd papier.

Voor uw gemak en ons milieu verstrekken wij een geplastificeerde kaart die u bij de papierbak kunt hangen. Telefonisch of via email kunt u deze bij ons aanvragen.