Kunststof

Uniek voor Nederland, alle kunststof in de “KO-zak”

Een groot deel van het bedrijfsafval bestaat uit kunststof verpakkingsmateriaal. Rijnmond Milieu verzamelt al jarenlang de verpakkingsfolies in de speciale foliebags, maar we gaan nog verder met onze dienstverlening. Sinds begin 2009 leveren wij de “KO-zak”, een innovatieve kosteneffectieve oplossing voor de gescheiden inzameling van kunststof.

Zo goed als alle plastics lenen zich hiervoor. Uiteraard leveren we een geplastificeerde lijst aan welke producten u in de KO-zak – van maar liefst 400 liter – kunt verzamelen. Op deze wijze scheidt u het lichte, maar volumineuze, kunststof van de rest van uw bedrijfsafval, waardoor u op ledigingen van de reguliere containers kunt besparen. Deze raken immers minder snel vol en op deze manier bespaart u op alle fronten.

Kunststof bij restafval wordt klakkeloos verbrand en dat is zonde: zeker in een tijd waarin we het hebben over duurzaamheid. Wat doen wij met het ingezamelde kunststof? Dit wordt verwerkt tot olie, de hoogwaardige grondstof waarvan kunststof wordt gemaakt, en daarmee is het kringetje weer rond. Neem contact met ons op voor meer info over dit unieke product!